KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_franluft/>

frånluftsvärmepumpar i mälardalen

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Franluftsvärmepumpar i mälardalen

Genom att utnyttja värmen som går ut via ventilationen så återvinns den värme som redan producerats en gång till, frånluftsvärme är alltså både miljövänligt och ekonomiskt. Frånluftsvärmepump kan användas både för att uppvärmning av hus och varmvatten. Dessutom säkerställs kvalitén på ventilationen i huset. Oavsett om du redan har ett hus med aktiv ventilation eller om du planerar att bygga nytt så passar frånluftsvärmepump bra. Har du dessutom en befintlig anläggning för vattenburen värme kan du spara som mest pengar på en frånluftsvärmepump.

Kontaktformulär

Frånluftsvärmepumpens fördelar

Det finns många fördelar med frånluftsvärmepump, här följer några:
• Bättre ventilation och därmed bättre inomhusklimat
• Producerar både varmvatten och värme
• Värmen som kommer ut med ventilationen tas tillvara - miljövänlig och kostnadseffektiv uppvärmning
• Kräver inga ingrepp på tomten och behöver minimalt med underhåll
• Har du redan berg-, sjö eller jordvärmepump så är detta ett effektivt komplement

INTRESSSERAD? KONTAKTA OSS.

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående frånluftsvärmepumpar:

Beroende på vad du har för värmelösning idag kan det finnas en hel del pengar att spara med en frånluftsvärmepump. Tack vare att luftpumparna idag är så effektiva så kan du i vissa fall halvera uppvärmningskostnaden lite beroende på hur stort hus och hur planlösningen ser ut.

 

Det måste finnas ventilation från köket och i alla våtrum, dessutom måste det finnas minst ett friskluftsintag per rum i form av  fönster- eller väggventil. Har huset vattenburen värme idag så har du de viktigaste delarna på plats redan.

Planerar du att nybyggnation eller har du ett hus som uppfyller kriterierna ovan? Då är en frånluftsvärmepump ett givet val för dig. Installerar du en frånluftsvärmepump så kan du räkna med att sänka dina värmekostnader, få ett behagligt inomhusklimat och en lättskött, smidig allt-i-ett-lösning för ventilation, värme och varmvatten.

 

Installationen av en frånluftsvärmepump är relativt enkel, det behövs ingen borrning på tomten eller liknande. Om du inte vill eller har möjlighet att göra ingrepp på tomten så är frånluftsvärme ett bra alternativ. Även om du sparar mer på lång sikt med både berg- och jordvärme så är investeringskostnaden mycket lägre för en frånluftsvärmepump. Det krävs minimalt med underhåll, utöver att rengöra eller byta ut filtret en gång om året, så sköter den sig så gott som själv. Du behöver inte heller ansöka om tillstånd för att installera frånluftvärmepump som du måste för att få borra för jord- och bergvärme.

Genom att ta vara på den varma luft som kommer ut genom ventilationen så återvinns energin istället för att bara pumpas ut. Istället för att utvinna värme från kall utomhusluft så använder sig frånluftvärmepumpen sig av den varma inomhusluften för att skapa mer värme. Principen är annars samma som för andra värmepumpar. Sammantaget ett smart val för att minska elförbrukningen och på så sätt minska uppvärmningskostnaden. Samtidigt är det ett bra miljöval och en hållbar långsiktig lösning.

Om du redan har en frånluftsvärmepump installerad så kan det vara bra att fundera på att byta ut den om den är äldre än ca 10 år. Hur länge en värmepump fungerar effektivt är lite beroende på modell och hur den servats. Oavsett om den har fått tillsyn regelbundet så kan det vara en god idé att se över vad det skulle innebära att byta ut den. De senaste åren har tekniken gått framåt och en ny pump är oftast effektivare och drar mindre ström än äldre generationers pumpar, vilket ger dig en bättre ekonomi och boendemiljö.

Om du bestämmer dig för att byta till en frånluftvärmepump så gör vi ett hembesök hos dig för att se hur värmepumpen bäst ska installeras samt lämnar ett kostnadsförslag. En installation innebär att man placerar pumpen på bästa möjliga ställe, leder husets ventilationskanaler och vattenburna värme via den. Det brukar bara ta en dag att installera en frånluftsvärmepump, när det är klart funktionstestas värmepumpen. Du får en genomgång ihop med en tekniker för att få koll på funktioner och finesser med din värmepump. Inom sex månader görs ett uppföljande besök för att se så allt fungerar som det ska. Det är en generös garantitid på alla värmepumpar och med en frånluftsvärmepump kan du räkna med ett bekymmersfritt och behagligt inomhusklimat i många år framöver.

"Återanvänd värmen i huset med Frånluftsvärmepump"

ENWELL MÄLARDALEN
RING OSS GÄRNA PÅ 020-51 02 00

Enkel installation och enkel användning med frånluftsvärme

Frånluftsvärmepumpar tar liten plats, den kan till exempel monteras i ett grovkök eller annat mindre utrymme. Installationen är snabb och billig jämfört med de värmekällor som kräver borrning. Det underhåll som krävs är att filtret ska bytas eller rengöras ungefär en gång per år, de flesta värmepumparna har inbyggda system att själva säga till när det är dags.

Frånluftsvärmepumpar tar liten plats, den kan till exempel monteras i ett grovkök eller annat mindre utrymme. Installationen är snabb och billig jämfört med de värmekällor som kräver borrning. Det underhåll som krävs är att filtret ska bytas eller rengöras ungefär en gång per år, de flesta värmepumparna har inbyggda system att själva säga till när det är dags.

Då frånluftsvärmepumpen återbrukar värmen i den luft som ventileras ut, så fungerar den även när det blir kallt på vintern. Pumpen känner själv av inomhusklimatet och kan på så sätt reglera värmen på egen hand. Detta gör systemet effektivt och du sparar mycket på ditt smarta värmesystem. 

Frånluftsvärmepump ger värmeåtervinning även på vintern

Då frånluftsvärmepumpen återbrukar värmen i den luft som ventileras ut, så fungerar den även när det blir kallt på vintern. Pumpen känner själv av inomhusklimatet och kan på så sätt reglera värmen på egen hand. Detta gör systemet effektivt och du sparar mycket på ditt smarta värmesystem. 

Kontakta oss:

Service ENWELL Mälardalen
020-510200 | service.eskilstuna@enwell.se

Calle Bergström | Säljare Stockholm
076-765 73 76 | calle.bergstrom@enwell.se

Jörgen Gustavsson | Säljare Värmepumpar | Katrineholm - Vingåker
072-402 88 60 | jorgen.gustavsson@enwell.se

 

Arnulf Ibsen | Säljare Nyköping
070-870 52 97 | arnulf.ibsen@enwell.se

Carolina Johansson | Säljare Eskilstuna
016-201 10 33 | carolina.johansson@enwell.se


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

mälardalen mälardalen frånluftsvärme
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.