logo
phone logo

Vi är specialister på service av hållbara energilösningar

KONTAKTA OSS

Service och utbyte av din värmepump

Värmepump är mer än ett inköp, det är en investering. Likt andra investeringar behövs underhåll liksom service för att optimera livslängden på produkten. Vår rekommendation är att genomföra service vartannat år. Oavsett om du äger en luftvärmepump, frånluftsvärmepump, bergvärmepump eller en annan sorts värmepump kan du maximera livslängden samtidigt som du effektiviserar energiförbrukningen med regelbunden service.

Värmepumpar är en god vän till miljön och även din plånbok
Vad samtliga värmepumpar har gemensamt är att de använder sig av förnyelsebar solenergi. Dessutom får du så mycket värme för varje krona som möjligt. Med en lång livstid ovanpå övriga fördelar är värmepumpen bra för både plånbok och miljö. När en värmepump arbetat i många år och service inte längre är tillräckligt, då är det tid att byta ut din enhet.

Vad ett servicebesök består av
När du bokar service av oss får du en noggrant utförd rutin varpå vi rengör din värmepump samt besiktar den. Exempel på de moment vi går igenom vid en service är följande:
• Kontroll av innerdelens dräneringsfunktion.
• Funktionstest liksom kontroll av kondensorn.
• Vi ger rådgivning och besvarar dina frågor kring värmepumpen.
• Skriver under serviceprotokollet.

Kontaktformulär

En ny värmepump innebär flera fördelar

De positiva aspekterna med installation av en ny värmepump är avgörande jämfört med en gammal. Här nedan listas några av dem:

  • Tillgång till ny teknik likt inverterstyrd kompressor.
  • Miljövänligare.
  • Energisnålare.
  • Få ut mer av dina pengar i längden.
  • Effektivare


När du behöver byta ut din värmepump
Som ägare av en bergvärmepump, luftvärmepump eller annan typ av värmepump är du säkerligen medveten om försämringen som sker. Vanligt förekommande är till exempel missljud från värmepumpen. Ofta får kompressorn något fel vilket kan leda till missljud och andra bristande funktioner. Då kompressorn är själva hjärtat i din värmepump liksom är dyr/svår att byta ut behövs ett byte av hela värmepumpen. Att veta när det är bäst att byta ut din värmepump är inte lätt och därför hjälper vi gärna till. Bara kontakta våra rådgivare så guidar de dig till det bästa beslutet för dig och din värmepump.

RING SERVICE ENWELL MÄLARDALEN 020-51 02 00

Själva rengöringen av din värmepump
Då vi rengör din värmepump använder vi oss av specialutrustning. Däribland undersöker vi även efter eventuella gasläckor. Något en värmepump kan råka ut för på grund av en skada exempelvis. Detta moment är viktigt eftersom gasen varken syns eller luktar vilket gör den omöjlig att märka av utan särskild utrustning.

Rengör filtret var månad för bästa effekt
Även du själv kan påverka din värmepumps livslängd. Genom att rengöra filtret på din värmepump varje månad kan enhetens luftströmning arbeta på bästa möjliga sätt. Tänk på att rengöra filtret oftare om du är djurägare då våra fyrbenta vänners päls gärna täpper till och därmed bromsar luftens flöde.

"Du tjänar på att genomföra regelbunden service på din värmepump"

ENWELL MÄLARDALEN
RING OSS GÄRNA PÅ 020-51 02 00

De olika livslängderna för värmepumpar

Beroende på tillverkare, märke likaså typ av värmepump skiljer sig livslängden. Detta gäller även för värmepumpens garanti samt eventuell försäkring. Dock kan du vanligtvis räkna med flera års garanti vid nyköp av värmepump. Om du har en bergvärmepump är livslängden vanligen 20 - 25 år. Medan luftvärmepump, luftvattenvärmepump, frånluftsvattenvärmepump och liknande enheter har en något kortare hållbarhetstid på 10 till 20 år.

Nyköp av värmepump kan löna sig

Gällande nyköp av värmepump brukar de flesta vänta till dess att den nuvarande värmepumpen går sönder. Ett gott råd är att ha i åtanke den utveckling som sker inom värmepumpsteknik. För bara några år sedan fanns inte dagens förbättrade köldmedium bland mycket annat. Vid äldre värmepumpar får du även en gradvis försämring innan enheten går helt sönder. Då fungerar värmepumpen men den sparar inte lika mycket pengar eller värmer upp optimalt den sista tiden. Därav kan en nyinstallation vara passande innan försämringen är markant.

Hur ofta du bör boka service

Luftvattenvärmepump, bergvärmepump eller någon annan sorts värmepump har alla samma behov av service. Rekommendationer från tillverkare varierar likaså. Vi går enligt rekommendationen att varje värmepump behöver service vartannat år alternativt var 18 till 36 månad. Antalet fördelar med en regelbunden service är många. Tack vare servicen har värmepumpen de bästa förutsättningarna att förbränna effektivt och energisnålt i många år framöver. Precis som inköpet av en värmepump är service en investering där du får tillbaka i form av bättre energibesparing liksom en enhet med längre livstid.

 


Service av värmepump i Eskilstuna, Stockholm, Nyköping, Nacka

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss! Vi kan hjälpa dig att teckna ett löpande serviceavtal, boka enstaka service, svara på frågor kring priser, utbyte av din värmepump och mycket mer. Välkommen!

mälardalen mälardalen service
Firstname
Phone
Namn *
E-post
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.