KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_laddbox

LADDBOXar i mälardalen

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Laddboxar ink installation i Mälardalen

Har du eller är du väg att skaffa elbil eller laddhybrid? Då gör du klokt i att installera en laddbox hemma. Den mesta laddningen brukar ske i hemmet och då bör en fast installerad laddbox användas. Elsäkerhetsverket avråder starkt från att ladda sin bil med ett vanligt eluttag. Den kabel som följer med bilen går att ansluta till vanliga eluttag men det ska mer ses som en tillfällig lösning i nödfall, som ett reservhjul. Marknaden för laddboxar har växt och det finns bättre och sämre tillverkare. Vi har valt att samarbeta med de ledande tillverkarna för att kunna erbjuda laddboxar av hög kvalitet med smarta funktioner. Hos oss köper du laddbox och installation i ett paket, då får du komplett, säker och driftklar box. I erbjudandet ingår DC-skydd, lastbalanserare, uppkoppling och driftsättning. Boxen kopplas upp mot husets nätverk och sedan kan du styra den via dator eller via en app i telefonen.

”Kvalitativa laddboxar
komplett installerade av
Enwells erfarna elektriker
– För din trygghet”

 

RING ENWELL MÄLARDALEN 020-51 02 00

Vad är dynamisk lastbalansering?

Egentligen borde det istället kallas för ”skydda huvudsäkringen”, för det är vad funktionen gör. Med dynamisk lastbalansering använder laddboxen, eller ett större system av laddboxar, en extern mätare som oftast placeras i elcentralen på fastigheten. På så vis får laddboxen koll på hur mycket el som används i resten av fastigheten och kan därför anpassa hur mycket el som används till elbilsladdning i varje givet ögonblick. Samtidigt kan du använda den kapacitet du har i fastigheten mer effektivt, så att bilen laddar snabbare – utan att huvudsäkringen löser ut eller att du behöver uppgradera till ett dyrare elnätsabonnemang.

Lastbalansering skyddar säkringarna

En laddbox innehåller en energimätare som avläses i realtid. Förprogrammerade gränsvärden ser till att din vanliga huvudsäkring kan klara ladduppdraget utan att du behöver säkra upp till ett dyrare årsabonnemang. Genom att aktivera den dynamiska lastbalanseringen känner laddboxen av hela husets samtida elförbrukning och anpassar laddeffekten därefter (kräver att en separat elmätare installeras i elcentralen). Det gör att huvudsäkringen aldrig överbelastas medan laddströmmen till bilen kan variera mellan 6A och 32A.

"Ett vanligt vägguttag räcker inte!"

ENWELL MÄLARDALEN
RING OSS GÄRNA PÅ 020-51 02 00

Laddning i vanligt hushållsuttag

Enligt Elsäkerhetsverket rekommenderas inte regelbunden elbilsladdning i vanliga hushållsuttag, s.k schukoladdning. Detta bör endast användas som en temporär lösning när man inte har tillgång till en laddbox eller laddstation, exempelvis vid sommarstugan eller på tillfälligt besök. Då bör man också ha uppsikt över laddningen samt begränsa laddströmmen till 8-10 Ampere. Konsekvensen av felaktig laddning kan bli ödesdiger, då det kan bli varmgång i uttag och ledningar. Detta kan skapa risk för brand vid långvarigt användande samt leda till att fastighetens jordfelsbrytare inte fungerar korrekt

Viktigt att tänka på

För säker elbilsladdning hemma behöver du en laddbox med Typ2-uttag som klarar hög belastning under lång tid. Elsäkerhetsverket avråder också från regelbunden laddning i vanliga vägg- eller motorvärmaruttag. Den laddkabel med kontrollbox som oftast följer med fordonet är avsedd för temporär laddning och klarar inte återkommande hög belastning under längre tider. För att ladda en elbil måste det finnas en jordfelsbrytare typ A med DC-detektor eller jordfelsbrytare typ B.

Hur fort vill du ladda?

Olika bilar tar olika lång tid att ladda, beroende på batteriets storlek och bilens kapacitet att ta emot ström. Generellt kan man säga att alla laddbara bilar klarar att ladda minst 2 mil per timme. Många rena elbilar klarar att ladda snabbare än så.

LADBOX ENWELL

Ta del av rörligt material.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

mälardalen mälardalen laddboxar
Vad behöver du hjälp med?


Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.